ΦόρουμΣυχνές ΕρωτήσειςΑναζήτησηΚατάλογος ΜελώνΟμάδες ΜελώνΕγγραφήΣύνδεση

Share | 

Percy Jackson

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Go down 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Blue Lagoon

Αριθμός μηνυμάτων: 2103
Τόπος: Στην κοσμάρα μου...

ΔημοσίευσηΘέμα: Percy Jackson   Τετ Feb 22, 2012 12:49 pm

Πρόκειται για σειρά με 5 βιβλία.
Ο Πέρσι Τζάκσον και:
1. Η κλοπή της αστραπής
2. Η θάλασσα των τεράτων
3. Η κατάρα του τιτάνα
4. Η μάχη του λαβυρίνθου
5. Ο τελευταίος Ολύμπιος

Πρόκειται για τις περιπέτειες στις οποίες μπλέκεται ο Πέρσι, ένας ημίθεος, γιος του Ποσειδώνα. Η περιπέτειά του αρχίζει όταν μέσω του φίλου του ΓΚρόβερ, ενός σάτυρου όπως θα ανακαλύψει αργότερα ο Πέρσι, εισέρχεται στον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας. Πλάι του κατά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ο φίλος του Γκρόβερ(σάτυρος), η Άναμπεθ(ημίθεα, κόρη της Αθηνάς και μετέπειτα κοπέλα του), ο αδερφός του Τάισον(κύκλωπας) και ο Χείρωνας(κένταυρος).

Κεντρικός χαρακτήρας

Aπό τις περιγραφές των βιβλίων, ο Πέρσι έχει γαλαζοπράσινα μάτια (το γαλάζιο από το χρώμα της θάλασσας) και μαύρα μαλλιά. Στην «κλοπή της αστραπής», o Πέρσι δεν είναι τόσο αθλητικός τύπος όσο στις επόμενες περιπέτειες του, αφού θα εκπαιδεύεται για τις δυνάμεις του.

Ο Πέρσι συνήθως χαρακτηρίζεται ως καλόψυχος, φιλικός, γενναίος, και συχνά είναι διαθέσιμος να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει τους φίλους του, αλλά και να πολεμήσει τους εχθρούς του. Eπίσης διαθέτει σαρκαστική αίσθηση του χιούμορ και λέει συνεχώς αστεία αλλά και χαρακτηρίζει τις καταστάσεις με χιούμορ. Έχει ένα πρόβλημα που διαθέτει και διστάζει να μιλήσει σε κορίτσια, όπως και τα περισσότερα αγόρια της ηλικίας του.

Ο Πέρσι όπως και οι περισσότεροι ημίθεοι έχουν τα παρακάτω προβλήματα

Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητα
Δυσλεξία
Διόραση

Στην «κλοπή της αστραπής», o Πέρσι πήρε ένα μαγικό σπαθί το οποίο ονομάζεται Ανακλυσμός(Riptide). Είναι φτιαγμένο από ουράνιο μπρούντζο, ένα τεχνιτό μέταλο το οποίο μπορεί να τραυματίζει τέρατα και μη θνητούς, αλλά όχι θνητούς(ανθρώπους). Πολλοί ημίθεοι χρησιμοποιούν όπλα απο ουράνιο μπρούντζο.

Τα παιδιά των τριων μεγάλων θεών (Δίας, Ποσειδώνας ή Άδης) είναι πιο δυνατά και ισχυρά από τους ημίθεους των άλλων θεών.
Επίσης ο Πέρσι διαθέτει ποικιλία από δυνάμεις.
Όταν βρίσκεται κοντά σε υγρό στοιχείο μπορεί να το ελέγχει, να αντλεί δύναμη από αυτό, με άλλα λόγια είναι ανίκητος στο νερό. Μπορεί να προκαλεί σεισμούς, να δημιουργεί ανεμοστρόβιλους κα.

Ο Πέρσι είναι πολύ καλός πολεμιστής και μπορεί να διαχειρίζεται άψογα ένα σπαθί. Διαθέτει φυσική δύναμη, έχει μια ειδική φυσική δύναμη με τον φίλο του Γκρόβερ, η οποία ονομάζεται εμπάθεια.

Στο τελευταίο μέρος Ο τελευταίος Ολύμπιος, ο Πέρσι βουτάει στο ποταμό της Στύγας, όπως και ο Αχιλλέας, γίνεται αθάνατος αλλά αποκτά και ένα τρωτό σημείο.

Το πρώτο βιβλίο έχει μεταφερθεί στον κινηματογράφο σημειώνοντας ρεκόρ εισιτηρίων, οι επόμενες ταινίες αναμένονται.

Επιστροφή στην κορυφή Go down
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών
Blue Lagoon

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Percy Jackson   Τετ Feb 22, 2012 12:51 pm

Ξέχασα να πω ότι τελείωσα και τα 5 βιβλία και Νίκο νομίζω ότι αν δεν τα έχεις ηδη ξεκινήσει, να το κάνεις οπωσδήποτε...
SADWAS

Αριθμός μηνυμάτων: 580

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Percy Jackson   Τετ Feb 22, 2012 1:31 pm

ειχα δει την ταινια και μου αρεσε αρκετα τωρα αμα βρεθει η ευκαιρια θα ξεκινησω και τα βιβλια
Ianos

Αριθμός μηνυμάτων: 2771
Τόπος: Αθήνα

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Percy Jackson   Τετ Feb 22, 2012 2:59 pm

Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία, μόνο την ταινία έχω δει και εγώ. Καλούτσικη ήταν αν και υπήρχε μια αφέλεια και μια επιπολαιότητα όσον αφορά το στόρυ.

We walked the narrow path,
beneath the smoking skies.
Sometimes you can barely tell the difference
between darkness and light.
Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://attic.forumtwilight.com
Blue Lagoon

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Percy Jackson   Πεμ Feb 23, 2012 12:01 am

Δεν ήταν ιδανικη η μεταφορά, αλλά ναι υπήρχαν και λάθη αρκετά.
Shadeslayer

Αριθμός μηνυμάτων: 1284
Τόπος: Ellesméra

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Percy Jackson   Πεμ Feb 23, 2012 2:52 pm

VAMPY

Αριθμός μηνυμάτων: 3085
Τόπος: Athens and Prague

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Percy Jackson   Πεμ Feb 23, 2012 3:23 pm

sumfwnw me ton above!
Blue Lagoon

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Percy Jackson   Παρ Feb 24, 2012 2:26 pm

Σε κάποια σημεία Μπάμπη συμφωνώ, σε άλλα πάλι όχι...

Percy Jackson

Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Attic ::  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ :: Βιβλία φαντασίας-