| | The Book Of Shadows και Πώς Να Ξαποστείλετε Τον Δαίμονα της Πείνας Από Το Στομάχι-βιβλίο συνταγών!!! | |
|
| Συγγραφέας | Μήνυμα |
|---|
Ianos

Αριθμός μηνυμάτων: 2771 Join date: 29/03/2009 Τόπος: Αθήνα
 | Θέμα: The Book Of Shadows και Πώς Να Ξαποστείλετε Τον Δαίμονα της Πείνας Από Το Στομάχι-βιβλίο συνταγών!!! Τρι Mar 31, 2009 12:03 am | |
| Τούρτα Σοκολάτα
Υλικά:
* 8 Αυγά * 225 γρ Ζάχαρη * 100 γρ Αλεύρι * 75 γρ. σκόνη ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Κακάο σκόνη * 600 γρ. Κρέμα γάλακτος * προαιρετικά Φλούδες σοκολάτας
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε 3 στρογγυλά ταψάκια (20 εκ).
Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη να φουσκώσουν και να γινουν κρέμα. Προσθέτετε τη σοκολάτα, το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύετε καλά με μεταλλικό πηρούνι.
Μοιράζετε το μείγμα στα 3 ταψάκια και ισιώνετε την επιφάνεια με σπάτουλα.
Ψήνετε για 20-25 λεπτά να φουσκώσουν και να πήξουν.Ξεφορμάρετε σε σχάρα και αφήνετε να κρυώσουν.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα σοκολάτας:
Λιώνετε τη σοκολάτα με 5 κουτ. νερό σε μπολάκι επάνω από νερό που βράζει (μπεν μαρί).
Αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με σύρμα, να φουσκώσει και να πήξει και ρίχνετε μέσα τη σοκολάτα σιγά-σιγά.
Βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Κόβετε τα 3 κέικ αλείφοντας το καθένα με λίγη κρέμα σοκολάτας το ένα επάνω στο άλλο.
Αλείφετε με λίγη κρέμα τα πλαϊνά και την επιφάνεια της τούρτας.
Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ με τελείωμα αστέρι και διακοσμείτε τη βάση και την επιφάνεια της τούρτας κάνοντας αστέρια το ένα δίπλα στο άλλο.
Σκορπάτε επάνω τις φλούδες σοκολάτας και τις φράουλες.
Βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 30 λεπτά πριν σερβίρετε.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Ianos στις Δευ Nov 28, 2011 6:30 pm, 2 φορές συνολικά |
|
 | |
VAMPY

Αριθμός μηνυμάτων: 3085 Join date: 30/03/2009 Ηλικία: 25 Τόπος: Athens and Prague
 | Θέμα: Απ: The Book Of Shadows και Πώς Να Ξαποστείλετε Τον Δαίμονα της Πείνας Από Το Στομάχι-βιβλίο συνταγών!!! Τρι Mar 31, 2009 9:44 am | |
| ΠΩ ΠΩ! ΚΑΙ ΠΕΙΝΑΣΑ ΤΩΡΑΑΑ!!!
tha try na το φτιαξω συντομα! |
|
 | |
Ianos

| Θέμα: Απ: The Book Of Shadows και Πώς Να Ξαποστείλετε Τον Δαίμονα της Πείνας Από Το Στομάχι-βιβλίο συνταγών!!! Τρι Mar 31, 2009 2:30 pm | |
| |
|
 | |
VAMPY

Αριθμός μηνυμάτων: 3085 Join date: 30/03/2009 Ηλικία: 25 Τόπος: Athens and Prague
 | Θέμα: Απ: The Book Of Shadows και Πώς Να Ξαποστείλετε Τον Δαίμονα της Πείνας Από Το Στομάχι-βιβλίο συνταγών!!! Τετ Μαϊος 26, 2010 6:36 pm | |
| Auto to topic to eixa ksexasei pantelws. Thn tourta oute kan thn eftiaksa. pantws exw merikes suntages  na tis perasw?  |
|
 | |
Ianos

| Θέμα: Απ: The Book Of Shadows και Πώς Να Ξαποστείλετε Τον Δαίμονα της Πείνας Από Το Στομάχι-βιβλίο συνταγών!!! Δευ Jun 06, 2011 11:39 pm | |
| |
|
 | |
VAMPY

| Θέμα: Απ: The Book Of Shadows και Πώς Να Ξαποστείλετε Τον Δαίμονα της Πείνας Από Το Στομάχι-βιβλίο συνταγών!!! Δευ Jun 06, 2011 11:55 pm | |
| Auto thelei mia metakinisi sthn kouzina!  |
|
 | |
Blue Lagoon

Αριθμός μηνυμάτων: 2103 Join date: 24/04/2011 Ηλικία: 17 Τόπος: Στην κοσμάρα μου...
 | Θέμα: Απ: The Book Of Shadows και Πώς Να Ξαποστείλετε Τον Δαίμονα της Πείνας Από Το Στομάχι-βιβλίο συνταγών!!! Τρι Jun 07, 2011 4:18 pm | |
| Παιδιά αν και απολαμβάνω περισσότερο την μαγειρική από την ζαχαροπλαστική σας παραθέτω κάτι που έφτιαξα και άκουσα διθυραμβικά σχόλια Σημειοτέον δεν ήταν δική μου συνταγή απλά δικές μου ήταν κάποιες παραλλαγές
Υλικά
250 γραμ βούτυρο αγελαδινό (τυπου λουρπακ) 8 κ.σ νερό 1 φλιτζανι ζάχαρη 4 κ.σ κακάο σε σκόνη 3 μεγαλα αυγα (ή 4 μικρά) 1 βανιλια 2 1/4 φλιτζανια αλεύρι γ.ο.χ 1 φακελακι μπεικιν
Εγώ προσέθεσα και ένα σφηνάκι κονιάκ.
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βαζουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, το νερο μετρημένο το κακάο και το κονιάκ. Τα ανακατεύομε με ένα κουτάλι και αρχίζει να βράζει το μίγμα. Μόλις φουσκώσει 1-2 φορές το κατεβάζουμε αμέσως (δε θελουμε να πηξει) και το αδειάζομε σε ένα μπολ Κρατάμε περίπου 1 κουπα από αυτό το σκουρόχρωμο μείγμα χωριστά. Αφηνουμε λιγο να κρυωσει και να γινει χλιαρο και προσθετουμε στο μπωλ το αλεύρι σιγα σιγα και επειτα τους κρόκους των αυγών καλα χτυπημένους καθως και τη βανιλια. Τα ασπράδια τα κανουμε μαρεγκα σφικτη και τα προσθετουμε στο μειγμα μαζι με το μπεικιν με διπλωτες κινησεις με μια σπατουλα μεχρι να ενσωματωθεί η μαρέγκα. Αδειάζομε σε ένα πυρέξ ή ταψακι αλουμινενιο περιπου 24 εκατοστα το οποιο εχουμε βουτυρωσει και πασπαλισει με αλευρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Μολις το βαλουμε οπως ειναι ζεστο το χαραζουμε σε κομματια και περιχυνουμε κουταλια-κουταλια με το μειγμα σοκολατας που εχουμε κρατησει μεχρι να απορροφηθει.
Εγώ το σέρβιρα με παγωτό επειδή είναι και καλοκαίρι αλλά αν θέλετε σαντιγύ καλώς.
|
|
 | |
SADWAS

Αριθμός μηνυμάτων: 580 Join date: 23/05/2010 Ηλικία: 15
 | Θέμα: Απ: The Book Of Shadows και Πώς Να Ξαποστείλετε Τον Δαίμονα της Πείνας Από Το Στομάχι-βιβλίο συνταγών!!! Τρι Jun 07, 2011 4:41 pm | |
| αρκετα ενδιαφερον και νοστιμο φαινεται αλλα τι εννοεις vα φουσκωσει 2 φορες μια φορα δεν φουσκωνουν τα μειγματα(απο τις σοκολατες που εχω φτιαξει αυτο εχω παρατηρησει) |
|
 | |
Blue Lagoon

Αριθμός μηνυμάτων: 2103 Join date: 24/04/2011 Ηλικία: 17 Τόπος: Στην κοσμάρα μου...
 | Θέμα: Απ: The Book Of Shadows και Πώς Να Ξαποστείλετε Τον Δαίμονα της Πείνας Από Το Στομάχι-βιβλίο συνταγών!!! Τρι Jun 07, 2011 11:26 pm | |
| | SADWAS έγραψε: | | αρκετα ενδιαφερον και νοστιμο φαινεται αλλα τι εννοεις vα φουσκωσει 2 φορες μια φορα δεν φουσκωνουν τα μειγματα(απο τις σοκολατες που εχω φτιαξει αυτο εχω παρατηρησει) |
Αν έχεις παρατηρήσει στα κέικ γίνεται αυτό όχι πάντα αλλά γίνεται Και ευχαριστώ |
|
 | |
| | The Book Of Shadows και Πώς Να Ξαποστείλετε Τον Δαίμονα της Πείνας Από Το Στομάχι-βιβλίο συνταγών!!! | |
|